Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen dags för Alshammar i VM?

Annons

Från kortbane-VM hänger gulden på rad hemma hos Therese Alshammar.

När det gäller lång bana är det tomt _ än så länge.

Som vanligt är det hon som har störst förväntningar på sig i den svenska truppen. Och Therese Alshammar säger heller inte emot, det finns liksom ingen anledning till det.

Hon kommer till VM i Melbourne efter ett 2006 som var hennes bästa år någonsin i simkarriären och i ett kortare tidsperspektiv, efter en väldigt lyckad uppladdning, först med tävlingar i Japan, därefter träningsläger i Australien.

Hennes program inleds natten till fredag svensk tid då försöken till 50 meter fjäril avgörs med final på lördagsmorgonen. Finalen på 50 meter fritt går sedan på söndagen och förhoppningarna är lika stora i båda.

Bra på båda

Hur kommer det sig?

I simvärlden är statusskillnaden tydlig mellan kort och lång bana. Det är i 50-metersbassängen den finns, det är lång bana som gäller i OS.

Det är också där som Therese Alshammar än så länge saknar ett guld.

Tidigare rivalen, holländskan Inge de Bruijn, har nu lagt av. I stället är främsta konkurrenten på 50 meter fritt tyskan Britta Steffen som besegrade Alshammar i EM förra året och hemmasimmaren Lisbeth Lenton som gjorde detsamma, men på kortbane-VM och med en hundradel.

Och Lenton?

Efter VM-finalen i Shanghai sa du att du gärna skulle slå Lenton på hemmaplan i stället?

TT

Mer läsning

Annons