Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Antikweekend i Experium

I helgen blir det en antikweekend i Experium, Lindvallen. Antikexperterna Pontus Silfverstolpe och Lars-Yngve Johansson finns på plats och värderar besökarnas medhavda föremål.

Annons

Pontus Silfverstolpe har bland annat startat auktionssajten Barnebys.com, som är en samlingssajt för antikauktioner världen över.

Han syns även i tv-rutan som antikexpert i programmet Antikdeckarna. Hans specialitet är modern och äldre konst, konsthantverk samt är mycket allmänkunnig kring äldre föremål.

Lars-Yngve Johansson, från Antikrundan i TV och Tidningen Antikvärlden, är expert främst på smycken, silver, guld och ljuskronor.

De båda experterna kommer att berätta anekdoter från sina resor i landet, och tipsa besökarna om vad man skall tänka på om man vill göra fynd.

Kostnadsfritt kan intresserade besökare få sina föremål värderade. Det blir som i Antikrundan, men utan tv-kameror.

Under hela helgen finns även några antikvitetshandlare och konstnärer på plats.

Bland annat visar Carl Larsson-gården upp fotografier och föremål. Konstnären Bror-Eric Bergkvist visar och säljer sin konst och sina smycken.

Helgen i Experium kryddas också med annat av livets goda som chokladprovning, vin- och romprovning, men då är det inte gratis.