Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Antikweekend i Experium

I helgen blir det en antikweekend i Experium, Lindvallen. Antikexperterna Pontus Silfverstolpe och Lars-Yngve Johansson finns på plats och värderar besökarnas medhavda föremål.

Pontus Silfverstolpe har bland annat startat auktionssajten Barnebys.com, som är en samlingssajt för antikauktioner världen över.

Han syns även i tv-rutan som antikexpert i programmet Antikdeckarna. Hans specialitet är modern och äldre konst, konsthantverk samt är mycket allmänkunnig kring äldre föremål.

Lars-Yngve Johansson, från Antikrundan i TV och Tidningen Antikvärlden, är expert främst på smycken, silver, guld och ljuskronor.

De båda experterna kommer att berätta anekdoter från sina resor i landet, och tipsa besökarna om vad man skall tänka på om man vill göra fynd.

Kostnadsfritt kan intresserade besökare få sina föremål värderade. Det blir som i Antikrundan, men utan tv-kameror.

Under hela helgen finns även några antikvitetshandlare och konstnärer på plats.

Bland annat visar Carl Larsson-gården upp fotografier och föremål. Konstnären Bror-Eric Bergkvist visar och säljer sin konst och sina smycken.

Helgen i Experium kryddas också med annat av livets goda som chokladprovning, vin- och romprovning, men då är det inte gratis.