Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Ante" lämnar Brage – Sipuri aktuell

Mats Cato Moldskred har redan lämnat.
Nu avslöjar Bragetränaren, Bosse Wålemark, att även Andreas Ljunggren-Eriksson meddelat att han vill gå vidare.
Ett intressant namn som kan ersätta är tidigare Sandviken-spelaren, Andreas Sipuri.
– Det är en klok spelare med bra arbetskapacitet, säger Wålemark.

För att få en bättre bild av de spelare man är intresserade av kommer Brage i december att anordna två testveckor.

En av spelarna som kommer till Borlänge är 25-årige yttermittfältaren, Andreas Sipuri, vars kontrakt med Sandviken nu går ut.

– Vi vill absolut se mer av honom, så det är min tanke, säger Bosse Wålemark, som under sin förra sejour i Brage hann med att se Sipuri i två matcher.

– Då såg han bra ut. Nu har det gått lite tungt för Sandviken i år och kanske för honom också. Men det är en klok spelare med bra arbetskapacitet.

Sipuri om Brages intresse:

– Det känns väl intressant tror jag. Jag trivs visserligen ganska bra i Gävle och har jobb här, men det är klart att det skulle vara roligt att spela i Brage också. Men jag har inte tänkt så mycket på det än.

Wålemark berättar att man planerar att kika närmare på 6–8 spelare under testperioden.

Att hitta just yttermittfältare av god kvalitet är nu en viktig prioritering för Brage.

Detta efter att Andreas Ljunggren-Eriksson meddelat att han vill vidare i karriären.

– Det är upp till honom själv att hitta en klubb som han tycker är bättre, eller som kanske är högre upp i systemet än vad vi är. Det är svårt att behålla en gubbe, när han vill vidare i sin karriär. Jag tror att han har fått något förslag någonstans också, säger Wålemark och fortsätter:

– Så vi behöver kantspelare, absolut. Vi vill ha in spelare som verkligen vill vara med och fightas för Brage i minst två-tre år och kan upp klubben på sikt. Spelare som är villiga att offra mycket. Kan vi hitta sådana spelare i närområdet, som också har bra kvalitet, så är det nummer ett.

Sedan tidigare står det klart att Mats Cato Moldskred och Dragan Kapcevic lämnar Brage.