Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Antastar någon barnen i bostadsområdet?

Under de senaste dagarna har allt fler uppgifter florerat om hur barn i området kring skolan och fotbollsplanen i Medväga ska ha antastats av en okänd man.

Uppgifterna om hur en man plötsligt dykt upp ur skogen i skymningen och därefter försökt att locka barn med godis har florerat under flera dagars tid. Inte minst på facebook och via andra sociala medier där uppgifter också snabbt får en stor spridning.

Där skrivs bland annat om hur en liten flicka antastats av en man och även att en ung pojke blivit stoppad av en man då han kom cyklande. Händelserna ska ha skett efter att mörkret börjat lägga sig och flera uppgifter hävdar också att mannen för att locka barnen ska ha använt sig av det klassiska "fulgubbe-knepet", godis.

Finns det då någon substans i uppgifterna eller handlar det enbart om rykten:

– Vi har också nåtts av uppgifterna men det finns ingen anmälan om någon konkret händelse, säger utredaren Jan Barck vid Borlängepolisen.

– Det vi i nuläget kan göra är att uppmana patrullerande poliser att visa sig lite oftare i området, säger Barck.