Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anställd kände sig hotad i bråk

Ett bråk utanför HVB-hemmet för ensamkommande barn har anmälts till Arbetsmiljöverket.
– En ur personalen fanns med i en tumultsituation och kände sig hotad, förklarar Magnus Nordahl, chef för integrationsenheten i Mora kommun.

Annons

Bråket inträffade 1 september i samband med att krogarna stängde, enligt Magnus Nordahl.

I anmälan till Arbetsmiljöverket skriver Magnus Nordahl: "Personer utifrån, det vill säga som inte tillhör verksamheten, har vid passerande av arbetsplatsen påkallat bråk med placerade ungdomar vid HVB (hem för vård och boende)- hemmet för ensamkommande barn. Personerna som kom dit har troligen varit på krogen innan och på deras väg från krogen passerat boendet. Genom att de då kom i kontakt med placerad ungdom som vistades ute började personerna utifrån bråka".

Enligt Magnus Nordahl kom fler personer till platsen. Personal uppmärksammade det hela och försökte avstyra bråket.

"Även en stor del utifrån försökte hjälpa till med att avstyra bråket. Totalt fanns cirka 30 personer utifrån på platsen men endast ett fåtal av dem deltog i bråket. Polis kom till platsen och bråket avstyrdes. Ingen personal kom till skada och utsattes inte heller för våld, men personal befann sig i anslutning till bråket".

Magnus Nordahl säger att han inte känner till exakt vad som utlöste skärmytslingen.

– Jag har fått en förklaring av den boende. Men graden av dispyten kan jag inte bedöma. Det var två personer som hade en dispyt, en ungdom som bor i HVB-hemmet och en utomstående.

Någon polisanmälan gjordes inte.

– Vi har inget brott att anmäla.