Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ansökningstiden för Högskoleprojekt snart slut

Sökandet efter studenter och företag som ska ingå i Högskolan Dalarnas projekt KTP närmar sig sitt slut.
– Det har varit ett bra intresse från studenterna och studentkåren har tyckt att det är en bra idé, säger Per Edén, projektledare på Högskolan Dalarna.

Projekt KTP, Knowledge Transfer Partnerships, som tidningen skrev om i våras går ut på att det sker en kunskapsväxling mellan akademi och näringsliv. Nyutexaminerade högskolestudenter ska genomföra utvecklingsprojekt på företag runt om i Dalarna. De kommer kunna utföra sina jobb på heltid i upp till två år då företaget betalar hälften av lönen. Resten finansieras med projektmedel från länsstyrelsen, Tillväxtverket och Högskolan Dalarna.

Nu är rekryteringen till projektet i full gång.

– Ett stort antal företag har visat intresse. Sedan har vi gjort analyser och urval och hittills har vi valt ut tio stycken. Men det är fler som är intresserade och det kommer att tillkomma ytterligare fem företag, säger Per Edén.

Totalt kommer 15 företag, 15 studenter, 15 forskare och ett antal coacher att ingå i projektet. Något företag kommer från Gästrikland medan resterande är från Dalarna. Ett av dem är Mora of Sweden AB som vill att den nyexaminerade som knyts till projektet anställs på heltid.

– Intervjuer med studenter hålls löpande och om några veckor ska rekryteringsprocessen vara klar.

Men än är det fritt fram att lämna sitt intresse. Det gäller även studenter som tog examen för ett eller två år sedan och man behöver inte ha gått på Högskolan Dalarna för att ansöka. Intresseanmälan lämnas på Högskolan Dalarnas hemsida.