Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ännu oklart om olyckan filmades

Den tekniska undersökningen av brandbilen som torsdagen 12 juli kraschade ner i en ravin i Tolvsbo utanför Söderbärke, och bidrog till att två brandmän omkom, har påbörjats.

Brandbilen som var inblandad i olyckan står fortfarande beslagtagen i Borlänge. Det är också där som den tekniska undersökningen av bilen nu startat. Två inspektörer sköter utredningen. En är från polisen i Dalarna, men på grund utav personalbrist har man även plockat in en inspektör från Örebro.

– Rent generellt tittar man på till exempel däck, om det finns fordonsbrister eller andra saker som kan misstänkas ha med olyckan att göra, säger Peo Nordqvist, chef för trafikpolisen i Falun.

– Det vi gör nu, förutom den tekniska undersökningen, är att vi håller förhör med alla inblandade samt bearbetar alla tips vi får in. Det är en normal utredningsprocess, säger Nordqvist.

Bland annat har nu förhör påbörjats med de brandmän som fanns i det utryckningsfordon som fanns en bit framför olycksbilen.

Allmänheten är också till nytta.

– Det kommer in tips då och då, men i nuläget är det inget som leder någonstans.

Lars Andersson, räddningschef i Smedjebacken, bekräftade tidigare att brandbilen som var inblandad i olyckan var utrustad med filmkamera.

– Men det finns ingen kamera i den första brandbilen som ryckte ut, säger Andersson.

Huruvida man tittat på vad filmkameran kan ha spelat in under utryckningen vill varken Anette Halling, förundersökningsledare på polisens trafikenhet i Falun, eller Peo Nordqvist, chef för trafikpolisen i Falun, kommentera.

Räddningstjänsten i Smedjebacken har i nuläget fått hyra in en brandbil från Mälardalens räddningstjänst. Vad gäller personal klarar man sig hittills bra med sin befintliga styrka.