Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ännu ett fall utan tillgång till ambulans

Nu har det hänt igen att det inte fanns en ambulans i Ludvika när den behövdes. Jag träffade en bekant som var med om ett obehagligt ögonblick. Han träffade en äldre bekant på stan och de tog sällskap på vägen hem.

Rätt som det var sjönk den äldre mannen ihop på trottoaren. Min bekant ringde 112 och fick till svar att det inte fanns någon ambulans i Ludvika. Det fanns en ambulans som var på väg från Borlänge till Ludvika.

Ett par stannade och hjälpte till med kontakten med 112. Det beslutades att det bästa var att köra till jourmottagningen på Ludvika lasarett i det unga parets bil. Patienten kördes senare till Falu lasarett.

Nu Ludvikabor måste vi protestera mot landstingets neddragning av akuten i Ludvika. Det blir fler och fler tillfällen då det inte finns någon ambulans i Ludvika med omnejd.

Vi i Väseterbergslagen betalar landstingsskatt trots att vi inte har någon sjukvård kvar värd namnet. Det är konstigt att Västerbergslagen med cirka 40 000 invånare inte behöver ett akutsjukhus som fungerar. Kan det bero på att Landstinget Dalarna har en inkompetent ledning?

Observer

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare