Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu en miljonförlust för LIF

/
  • Anders Östling, ekonomichef i Leksands IF, säger att bolagsdelningen i januari har bidragit till minussiffrorna.

Förra räkenskapsåret slutade i ett minusresultat på 13 miljoner kronor.
I år redovisar LIF-koncernen minus nio miljoner kronor efter de komplicerade turerna när Tegera Arena togs över.
– Ska jag vara ärlig så förstår jag inte allt själv, säger ekonomichefen Anders Östling.

Annons

LIF-koncernen, som består av den ideella föreningen Leksands IF Ishockey och tre dotterbolag, redovisade ett minusresultat på nio miljoner kronor för räkenskapsåret 2010-05-01 – 2011-04-30.

Ekonomichefen Anders Östling beskriver bolagsdelningen, där koncernen klev ur holdingbolaget och campinganläggningen Leksand Strand för att i stället ta över det fulla ägandet i Leksand Fastighet och därmed Tegera Arena, som en bidragande orsak till resultatet.

– Vissa poster som fanns hade vi skrivit för tre-fyra år framåt, med två miljoner per år, men nu fick vi ta allt på ett bräde eftersom vi släppte varandra, säger han.

– Summa summarum, när man ska beskriva vad som har skett, är att resultatet har blivit påverkat av delningen. Men när man tittar på det egna kapitalet i koncernen så är det nästan plus minus noll.

Anders Östling försöker nu komma på ett sätt att förklara de komplicerade turerna vid delningen för medlemmarna på lördagens årsmöte.

– Jag pratade med revisorn om vi med två-tre poster kunde visa vad årets resultat beror på. Ska jag vara ärlig så förstår jag inte allt själv, det är ett Excel-blad utan dess like som riktiga experter har gjort för att det ska bli rätt i slutändan, säger han.

Inför fjolårssäsongen gick Leksand in med ett budgeterat underskott på tio miljoner, något som man har lyckats täcka upp.

– När Leksands IF Holding släpptes så genererade det ett resultat som kunde täcka i alla fall föreningens egna kapital och resultat.

Kommer det se likadant ut den här säsongen?

– Nej, förra året fanns det en del tunga avtal med spelare som nu är klara och utgångna. Budgeten som läggs nu är i balans under förutsättning att publiken kommer.

Annons