Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ännu en miljonförlust för LIF

Förra räkenskapsåret slutade i ett minusresultat på 13 miljoner kronor.
I år redovisar LIF-koncernen minus nio miljoner kronor efter de komplicerade turerna när Tegera Arena togs över.
– Ska jag vara ärlig så förstår jag inte allt själv, säger ekonomichefen Anders Östling.

LIF-koncernen, som består av den ideella föreningen Leksands IF Ishockey och tre dotterbolag, redovisade ett minusresultat på nio miljoner kronor för räkenskapsåret 2010-05-01 – 2011-04-30.

Ekonomichefen Anders Östling beskriver bolagsdelningen, där koncernen klev ur holdingbolaget och campinganläggningen Leksand Strand för att i stället ta över det fulla ägandet i Leksand Fastighet och därmed Tegera Arena, som en bidragande orsak till resultatet.

– Vissa poster som fanns hade vi skrivit för tre-fyra år framåt, med två miljoner per år, men nu fick vi ta allt på ett bräde eftersom vi släppte varandra, säger han.

– Summa summarum, när man ska beskriva vad som har skett, är att resultatet har blivit påverkat av delningen. Men när man tittar på det egna kapitalet i koncernen så är det nästan plus minus noll.

Anders Östling försöker nu komma på ett sätt att förklara de komplicerade turerna vid delningen för medlemmarna på lördagens årsmöte.

– Jag pratade med revisorn om vi med två-tre poster kunde visa vad årets resultat beror på. Ska jag vara ärlig så förstår jag inte allt själv, det är ett Excel-blad utan dess like som riktiga experter har gjort för att det ska bli rätt i slutändan, säger han.

Inför fjolårssäsongen gick Leksand in med ett budgeterat underskott på tio miljoner, något som man har lyckats täcka upp.

– När Leksands IF Holding släpptes så genererade det ett resultat som kunde täcka i alla fall föreningens egna kapital och resultat.

Kommer det se likadant ut den här säsongen?

– Nej, förra året fanns det en del tunga avtal med spelare som nu är klara och utgångna. Budgeten som läggs nu är i balans under förutsättning att publiken kommer.