Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Annika Borg

Annons

Vi har under många år haft glädjen att arbeta tillsammans med Annika. Det var alltid full fart runt henne, ingenting var omöjligt och hennes engagemang för folkbildning och människor var genuint.

ABF i Borlänge har mycket tack vare Annikas engagerade arbete en omfattande verksamhet. Främst arbetade hon med de fackliga organisationerna, invandrargrupper, Hyresgästföreningen, Verdandi, Unga Örnar, Internationella kvinnoföreningen och S-Kvinnor. Kvinno- och tjejjouren Borlänge-Säter var hon sedan länge mycket aktiv i. Integrationsarbetet i våra bostadsområden i Borlänge jobbade Annika med på ett oförtröttligt positivt sätt och då inte minst på Tjärna Ängar där hon var en av de drivande krafterna att starta upp Tjärnkraft som var kanske hennes absolut viktigaste hjärtefråga.

Annika har betytt oerhört mycket för föreningslivet i Borlänge. Hon fanns med och inspirerade till angelägen verksamhet, studier, stöttade i valberedningar, såg till så att styrelser valdes, verksamhetsberättelser skrevs, årsmöten genomfördes och att allt fungerade.

Arbetskamraten Annika har alltid varit ett positivt bollplank som fått oss andra att gå vidare med våra idéer och arbetsuppgifter med stort stöd från henne bakom, alltid beredd att träda in när så behövdes. Som verksamhetskamrat var hon en stor förebild för oss andra och levde alltid, och fick oss andra också att göra det, efter ABF-deviserna Omöjligt finns inte och Gör en annan värld möjlig.

Annika lämnar ett stort tomrum efter sig. Vi saknar henne enormt mycket som medarbetare, arbetskamrat och vän. Vi tänker på hennes familj som har förlorat en mamma, en farmor, en svärmor, en syster, en svägerska och en livskamrat.

Arbetskamrater och förtroendevalda i ABF Borlänge-Nedansiljan