Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Annica får baka bröd i skolan igen

Visst får kökspersonalen i Vika baka bröd och göra flera olika sallader.
Det säger kostchef Katarina Lindberg.
– De säger att det är ett missförstånd. Det tycker inte jag, säger Annica Eriksson som dock gläds över att hon nu får fortsätta som förut.

Annons

I lördagens tidning berättade vi om att det var slut med hembakat och 15 sorters grönsaker för Vikaeleverna. Skolmåltidsbiträdet Annica Eriksson hade fått budet att det skulle vara lika utbud på alla skolor i Falun, att det nybakade brödet skulle ersättas med köpebröd och att grönsaksbordet halveras.

– Jag fick budet om att jag skulle göra som alla andra, i min värld innebär det att jag ska ordna in mig i ledet, jag kunde inte tolka det på något annat sätt, säger Annica Ericsson som på måndagens eftermiddag hade ett möte med kostchefen Katarina Lindberg och Carina Landstedt som är projektledare för kostprojektet i Falun.

Efter mötet var de överens om att Annica Ericsson får fortsätta att baka bröd och göra många sallader, bara grönsakerna är anpassade efter säsong.

– Så har det varit hela tiden, så det är inget nytt. Nu känns det väldigt positivt att kunna gå till jobbet och göra ett bra jobb, säger Annica Ericsson som är väldigt glad över allt stöd hon fått.

Kostchefen Katarina Lindberg talar om en kommunikationsmiss.

– Det är klart att Annica ska fortsätta att baka bröd. Vissa har kök som fungerar, andra har det inte, så det måste bli olika även om vi försöker få likvärdig mat i hela kommunen, säger Katarina Lindberg.

Hon säger att det pågående kostprojektet är omfattande, att man provar olika saker. Ibland blir det fel, men det gäller att vara flexibel.

Falu kommuns kostprojekt pågår till och med 2013 och omfattar nio olika delar, bland annat handlar det om att mer mat ska tillagas från grunden.

– Vi har haft och kommer att ha kurser i så kallad metodmatlagning, här ingår bland annat brödbak. Om två veckor kommer Martin Karlsson, en av Sveriges främsta skolkockar, att hålla utbildning för våra medarbetare, berättar Katarina Lindberg.

Totalt ingår 40-50 medarbetare från köken i olika arbetsgrupper i kommunens stora kostprojekt.