Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anna och Sara har börjat jakten mot toppen

Förra säsongen vill Anna Haag helst glömma.
Sjukdomar satte stopp för att hon skulle kunna göra sig själv rättvisa.
För Falun-Borlänges Sara Lindborg blev också säsongen ingen höjdare och hon petades ur landslaget till den här säsongen.
Med andra ord, två revanschhungriga tjejer på startlinjen i Bruksvallarna.

Och båda fick positiva besked i Bruksvallarna. Anna slutade femma och Sara sjua

Anna Haag har till den här säsongen bland annat tagit hjälp av SOK:s mentale tränare Caroline Lundqvist.

– Hon har hjälpt mig mycket, jag kände att jag behövde hjälp för att ta ett steg till, säger Anna som var strålande glad efter målgång.

– Det här var skitkul, det kändes riktigt bra. Jag hade en helt annan känsla nu än vad jag hade under hela förra säsongen. Nu längtar tills tävlingen i morgon, säger Anna.

Även Falun-Borlänges Sara Lindborg kom ifrån tävlingen på ett positivt sätt.

– Det gick bra, och formen känns också bra. Tyckte att jag fick till åkningen och tekniken bra. Men jag hade det lite svårt att köra mig riktigt trött. Hoppas att det här loppet har gjort att jag kommit i gång, framför allt tills i morgon, för då är det skate, säger Sara.

Vad tror om dina chanser att få köra världscupen i Gällivare nästa helg?

– Jag tror att får köra. Men jag vill ju helst köra i landslagsdräkten. Men det är okej att köra i nationella gruppen också, menar Sara.