Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anna Lundh med i en spektakulär TV-show

/
  • På fredag kväll är Anna Lundh med i en ny TV-show på TV 3. Programmet heter 101 sätt att åka ur en gameshow.

För två år sedan var Gesundatjejen Anna Lundh med ända till finalen i TV-programmet Robinson. Nu ska hon samt Jonas Stentäpp journalist och rockartist från Borlänge försvara Dalarnas färger i en ny TV-show. Anna är med redan i första programmet. Det heter 101 sätt att åka ur en gameshow och sänds på bästa sändningstid i TV 3 på fredag kväll.

Annons

- I varje omgång tävlar åtta personer mot varandra. Hälften är kändisar och de övriga är de som sökt sig in till programmet, berättar Anna Lundh.

Inspelningarna ägde rum i Argentinas huvudstad Buenos Aires i slutet av januari under fem till sex dagar. Anna fick en förfrågan om att delta.

Hon hade inte riktigt klart för sig vad tävlingen innebar. Sedan såg hon klipp på den amerikanska varianten.

- De tävlande utsätts för häftiga moment. I den amerikanska upplagan är ett exempel att stå på en 30 meter hög ställning över vatten. Den tävlande får en fråga. Vid fel svar så åker den tävlande ned från den svindlande höjden mot vattenytan, förklarar Anna.

Det blir en oerhörd nervpåfrestning på de tävlande. Anna personligen hade viss erfarenhet från den strapatsrika tillvaron i Robinson där hon vid ett tillfälle fick vistas drygt sju meter över vatten.

Dessutom har hon agerat i en bilshow med att stå på en bil som kör på två hjul samt gått i en stuntskola. Anna vill inte avslöja hur hon klarade strapatserna i TV-programmet, men utlovar en bra och spännande underhållning. Jonas Stentäpp kommer att delta i ett senare program.

Sedan äventyret i Robinson har Anna bland annat tillbringat flera månader nere i Namibia i södra Afrika och jobbat med vilda djur, såsom lejon och geparder. Hon var ute i den afrikanska naturen under hela hösten.

- Jag sov ute under bar himmel med geparder, vaknade mitt i natten av att en låg uppe på mig och slickade mig i ansiktet och spann som en katt. Slickade och tuggade lite smått på mitt hår. Ett av mina favoritdjur, berättar Anna.

Bland annat var hon även med om att rädda övergivna lejonungar.

- Vi ett tillfälle kom en bebiselefant som fått sin snabel avbiten av en hyena. Men det slutade med att vårt fordon med bebiselefanten i blev jagat av elefantmamman. Vi fick stanna och släppa av den lilla elefanten. Senare kontrollerade vi att det gick bra för den.

Under vistelsen i Namibia blev Anna även biten av en skorpion där giftet spred sig upp genom ena benet samt sparkad av en Zebra på ena låret. Trots dessa strapatser så överväger hon att återvända till Namibia igen.

Men innan det äventyret får TV-tittarna i Dalarna hålla tummarna för Anna på fredag kväll.

Annons