Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anna Kinberg Batras besked: "Jag avgår"

Alltför många Moderater ägnar sig just nu åt "självskadebeteende" - vilket hindrar väljarna att få syn på partiets politik. Därför ser inte Anna Kinberg Batra att det finns förutsättningar att fortsätta som partiledare.

Mer för dig som pluskund:

Fem äldre som har hemtjänst har blivit av med pengar: "Det är fruktansvärt"

Husqvarna lägger ner framgångsrika dalaföretaget – 24 anställda varslas

Hemlösa sover fortfarande i resecentrum – erbjudande om hjälp har inte tagits emot

SÅ KÖPER DU PLUS

Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra är hårt pressad av interna krav på hennes avgång. På pressträffen berättar hon att hon ställer sin plats som partiledare för Moderaterna till förfögande, ett beslut hon säger sig ha tagit sent i går kväll.

– Jag är inte rädd för det som är svårt, då hade jag inte tagit det här jobbet. Uppgiften är inte klar. Men jag tror inte att väljarna får syn på vårt politiska innehåll just nu.

Samtidigt vill hon ta sin del av ansvaret för situationen:

– Jag är inte nöjd med det läge vi är i nu. Som ytterst ansvarig är jag inte nöjd med hur jag löst uppgiften hittills. Och jag står ju här nu och meddelar min avgång.

Med "självskadebeteende" menar hon diskussioner om makt inom partiet, opinionssiffror etc i stället för fokus på den politik som behövs.

Anna Kinberg Batra inledde pressträffen i partiets lokaler på Blaisieholmen i Stockholm med att beskriva de utmaningar som Sverige står inför, till exempel angående integrationen, och att lyfta fram den politik och de reformer som partiet stått bakom.

– Det här är ett arbete jag är stolt över, och snart ser vi fram emot att lägga fram den ekonomiska politiken.

Hon säger att hon valdes 2015 för att ta partiet hela vägen mot en Moderatledd regering, men att just nu saknas förutsättningarna för henne att göra det.

– Jag är stolt över att bli Moderaternas första kvinna som partiledare, och jag hoppas att min dotter ska få uppleva att en kvinna blir statsminister i Sverige.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

AT-APPEN: Alltid senaste nytt från avestatidning.com i vår app för IPhone och Android