Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anna Kinberg Batra besöker riktiga fjäll

Anna Kinberg Batras försök att rikta uppmärksamheten till fjällen under skid- VM i Falun gick inte så bra. Nu har hon chansen att göra ett nytt försök att lyfta fokus till fjällen när hon besöker Åre under kapitalmarknadsdagarna.

När skid-VM arrangerades i Falun, nästan 200 kilometer från Sälenfjällen, orsakade Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra ett stort ståhej. Hon hade nämligen dålig koll på fjällvärlden och Faluns geografiska läge.

– Det som är så fint med ett sånt här arrangemang, det är om det sätter Sverige och svenska fjällen på kartan och fler vill komma hit, sa hon till SVT.

Uttalande väckte stor irritation i Dalarna och Kinberg Batra fick krypa till korset. I ett sms till DT skrev hon: "En hoppbacke gör förstås inget fjäll, men kan den här diskussionen bidra till ökat intresse för den svenska fjällvärlden bjuder jag gärna på det".

På torsdag när Åre Kapitalmarknadsdagarna öppnas för sjätte året i rad är Kinberg Batra en av talarna. Pär Nuder, styrelseordförande tredje AP-fonden och Mats Årjes, vd Skistar och återfinns också på talarlistan som innehåller över 60 namn. Moderator under dessa dagar är Jens B Nordström, ekonomireporter TV4, samt Anna Ekelund, nyhetschef Dagens Industri

Årets upplaga har fler anmälda än någonsin: 1 600 besök under tre dagar. Åre Kapitalmarknadsdagar etablerades för att skapa investeringar och arbetstillfällen. Idén formades genom influenser från World Economic Forum i Davos och tennisveckorna i Båstad. Tanken är näringslivets höjdare och entreprenörer ska komma till Åre för att diskutera affärsuppgörelser under avslappnade former.