Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anna-Britta Tägtström

Budet om Anna-Brittas bortgång kom inte oväntat.

Vemod och saknad är första känslan, men vi känner tröst i de ljusa minnen vi har av henne och att hennes sista dunkla tid är över.

Anna-Britta föddes i Falun och hon kunde berätta många historier från sin barn- och ungdomstid med lekarna och grankrigen på slagghögarna.

Jag lärde känna Anna-Britta under 1960-talet när hon anställdes vid försäkringskassan i Falun och där vi under lång tid var arbetskamrater. Där var hon en välkänd profil och arbetade med pensionsfrågor ända fram till sin egen pensionering. Många Falubor minns henne som den mest kunnige inom sitt arbetsområde.

Jag förundrades alltid av hennes djupa engagemang i allt hon företog sig, arbete, gymnastik, politik, kyrka, handarbete och så vidare. Hennes starka drivkraft och förmåga var en var en god hjälp när hon stötte på hinder och motgångar.

När jag och min familj återvände till Falun efter några års frånvaro återknöts kontakten med Anna-Britta och hennes familj. Hon var en starkt bidragande orsak till att vi hamnade i Källviken och att vi blev grannar.

Vi är glada åt att få lärt känna Anna-Britta och hennes familj, men hennes minne lever kvar när nu våra vägar skilts åt.

Gunnar Olsson med familj