Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ann-Marie Sörbergs fick Hedemorablomman – "En stor ambassadör för Hedemora"

Ann-Marie Sörbergs fick motta november månads Hedemorablomma.
– Ann-Marie är en stor ambassadör för Hedemora, sade Jonas Carlgren (M).

Annons

Kommunfullmäktiges novembersammanträde, där bland annat budgeten klubbades, inleddes med att månadens Hedemorablomma delades ut. Den här gången föll valet på Ann-Marie Sörbergs.

Jonas Carlgren, ordförande för mötet när fullmäktiges ordinarie ordförande Berndt Nygårds (S) var frånvarande, läste upp nomineringen:

"Ann-Marie är en stor ambassadör för Hedemora, nationellt och internationellt, i och med iordningsställandet av visningslokal för Alvar Aaltos och Lars Israel Wahlmans design och möbelproduktion. Hon har inte bara svarat för dokumentation utan bär också visioner om hur Hedemora kan förvalta arvet nu och i framtiden. Nästa sommar kommer även ett bygdespel om Hedemora, som Ann-Marie är delaktig i, att uppföras på Hedemora Gammelgård".

Ann-Marie Sörbergs fick applåder, en blombukett, ett diplom och en kram av Jonas Carlgren innan hon själv tog till orda och tackade för utmärkelsen.

– Jag har kloka, kunniga och kompetenta människor runt omkring mig. Jag vill skicka en symbolisk blomma till dem. De har hjälpt till med dessa projekt, det är inte något som man gör på egen hand, sade Ann-Marie Sörbergs.

Hon berättade även om en kommande utställning i New York om Artek, som grundades av Alvar Aalto och som tidigare hade fabrik i Hedemora.

– Jag har pratat med killen som gör den svenska delen av denna utställning. Den kommer att handla om Hedemora och han har tagit del av vår forskning i sitt arbete med utställningen, berättade Ann-Marie Sörbergs.