Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anki siktar på medalj i VM

Anki Öberg trotsade sin förkylning och kom tvåa när Sveriges starkaste kvinna skulle koras. Nu siktar hon på pallen i det stundande världsmästerskapet.
– En pallplats är målsättningen men högsta prioriteten är att kurera förkylningen, säger Anki Öberg.

Den gångna helgen tävlade Anki Öberg i "Sveriges starkaste kvinna", som avgjordes i Gävle. Hon kom tvåa i tävlingen, trots en irriterande förkylning.

– Jag blev förkyld på fredagen, men det gick att tävla ändå. Nu är högsta prioriteten att kurera förkylningen, säger Anki.

Om en månad är det nämligen dags för världsmästerskapet, som i år avgörs i Finland den 24 och 25 november.

– De två bästa på SM fick en biljett till VM. En pallplats är målsättningen, men det kommer att bli tufft om hon som vann SM ställer upp. Jag har varit med på VM tidigare, med en tredjeplats som bästa resultat, berättar Anki Öberg.

– Det blir comeback i VM för Anki. Nu gäller det för henne att bli frisk från förkylningen och sedan försöka hitta formen lagom till VM. Jag kommer själv att åka med för att coacha henne, säger Rikard Erlandsson, som är både Ankis sambo och tränare.

– Inför VM kommer jag att köra en hel del helkroppsövningar samt mycket knäböj och marklyft, säger Anki.

Tävlingen består av flera styrkeprov som sedan räknas samman.

– Det är olika grenar som bland annat handlar om att välta bildäck och lyfta stora stenar, samt bära saker. Det brukar vara ett 15-tal tävlande som ställer upp i VM, berättar Anki.

Paret tränar i Säters Atletklubbs lokaler på Barbrogatan.

– Jag är här och tränar så ofta jag hinner, i princip alla lediga dagar, säger Anki.

– Jag tror att klubben har ett 50-tal medlemmar och ungefär hälften av dem är här och tränar regelbundet. Men vi skulle inte klaga om vi kunde få fler tjejer som medlemmar så att det blir mer jämställt i träningslokalen, säger Rikard.

Det kan bli dubbel framgång för Säterparet i november.

– Ja, jag ska nämligen ner till Tyskland och tävla i VM i bänkpress helgen innan Anki ska till Finland och tävla. Vi får se hur det går, säger Rikard Erlandsson.