Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anki Kjellberg lämnar Svenska skidspelen

Anki Kjellberg väljer att lämna sitt uppdrag som ansvarig för Svenska skidspelen.
– Jag har arbetat med det här i tio år. Det har tagit mycket energi, men också gett mig mycket glädje, säger hon.

Det var hösten 2005 som Anki Kjellberg började sitt arbete på Svenska skidspelen med att vara koordinator för världscupen.

Sedan blev hon sportchef, därefter vd för bolaget och det senaste året har titeln varit operativt ansvarig.

LÄS OCKSÅ: Kommunens budget för skidspelen sprack ännu en gång

Men nu har hon bestämt sig för att lämna skidspelen och gå vidare mot nya mål.

– Allt har sin tid, men jag känner mig lite modig just nu. Jag har inget nytt jobb att gå till, men det ordnar sig säkert. säger Anki Kjellberg.

Vad är anledningen till att du väljer att lämna ditt uppdrag?

– Det är många olika faktorer som spelat in. Men arbetet har tagit mycket energi och tid av mig, och det är något som min familj fått leva med de senaste tio åren. Skidspelen påbörjar också nu en ny resa med allt vad det kräver av en. Jag ville och hade som mål att göra ett bra skidspel 2016, vilket vi lyckades med genom att bli utsedda till världens bästa världscuparrangör av FIS, och känner nu att det är dags att gå vidare.

Sedan i december 2015 är det Svenska skidförbundet som är majoritetsägare i bolaget Svenska skidspelen AB med 51 procent av aktierna. Skidspelsföreningarna har 40 procent och Falu kommun 9 procent.

LÄS OCKSÅ: Konkurrensverket utreder bygget av ungdomshoppbackarna

Skidförbundets längdchef Johan Sares har fungerat som bolagets vd sedan årsskiftet, men kommer att lämna det uppdraget.

– En ny vd för bolaget ska rekryteras externt. Det arbetet kommer att starta omgående, då vi vill ha den nya vd:n på plats direkt efter sommaren, säger Johan Sares och fortsätter:

– Det har varit ett litet speciellt år, där vi kom in sent som nya delägare i skidspelen. Anki Kjellberg har varit projektanställd som operativt ansvarig och gjort ett mycket bra jobb. Den 30 april går hennes anställning ut.

Hur kommer den nya organisationen för skidspelen att se ut?

– Det får vi se. Personen som vi tillsätter som vd får sätta den organisation som denne anser behövs för att driva skidspelen framåt.

Är det bra att skidförbundet blivit huvudägare i skidspelen?

– Från skidförbundets sida anser vi det. Vi hoppas och tror att skidförbundets organisation ska bli mer involverat i skidspelsarbetet, vilket ger en ökad stabilitet och resursförstärkning. Sedan tror vi att förbundet kan vara med och locka större nationella sponsorer att vara med på ett annat sätt än tidigare.

– Men skidspelens fortsatta lokala förankring i form av föreningar och företag är också jätteviktigt. Skidspelsföreningarna med sina ideellt arbetande funktionärer kommer fortsatt att ha en viktig och stor roll i skidspelen, och jag tror inte att det är någon nackdel med att ha två stora ägare till skidspelen, slutar Johan Sares.

LÄS OCKSÅ: Svenska skidspelen fick mest i evenemangsstöd

LÄS OCKSÅ: Nu kommer han ut med en ny bok om skidspelen