Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Angelica vill lära dig zumba i höst

/
  • Angelica Sjöblom är den första licensierade zumbainstruktören i Falun. I höst ger hon lektioner i Falun, Svärdsjö och Borlänge.
  •  Foto: Carl-Johan Bergman
  • En besviken Martin Johansson som inte kan delta i O-ringen.  Foto: Carl-Johan Bergman

Annons

Egenföretagaren Angelica Sjöblom, 25 år, är den första licensierade zumbainstruktören i Falun, i höst drar hon igång sina kurser.

- Zumba är för det första annorlunda, roligt, enkelt och effektivt. Alla kan vara med och ha roligt utan att ha några danskunskaper, säger hon.

Zumba är latinoinspirerad dansfitnessklass med både latinsk och internationell musik. Zumba kombinerar snabba och långsamma rytmer vilket involverar intervallträning med fettförbränning och styrka. Rörelserna är lätta att följa och det känns som snarare som en fest än som ett träningspass.

- Dansen är inte alls krävande, man behöver inte vara duktig på att dansa. Huvudsaken är att man har roligt och mår bra.

Angelica Sjöblom kommer under hösten starta upp workouter i Falun, Borlänge och Svärdsjö.

- Jag kommer att ha tio lektioner i Falun, sex i Svärdsjö och fem i Borlänge, sedan efter jul får jag hoppas på att folk vill fortsätta dansa med mig, säger hon.

Intresset för att bli zumbainstuktör började redan i Belgien. När Angelica var där på semester för att hälsa på sin syster fick hon för första gången testa på dansen.

- Det kändes riktigt skönt efter första passet, det var underhållande och annorlunda. Jag har också prövat andra dansstilar men är väldigt speciell, säger Angelica Sjöblom.

Angelica har dansat i nästan hela sitt liv, i dag hon ser fram emot att lära ut nya danssteg.

- Den här dansstilen är inte bara rolig utan också bra för hälsan. Folk blir ju alltmer deppigare och stressigare. Det känns viktigt att kunna hjälpa andra att må bra, därför tror jag också att den här dansformen kan hjälpa människor att samtidigt ha roligt och hålla sig i form, säger hon.

Angelica har redan i dag fått höra av många att de är intresserade av att ta danslektioner hos henne.

- Jag har också marknadsfört mig på nätet, där har många skrivit och undrat över när kurserna startar, det ska bli spännande att lära ut någonting nytt, säger Angelica Sjöblom.

Annons