Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Andrafemman Falu IF:s segervapen

Förstafemman blev poänglös.
Då klev andrafemman fram.
– När det inte fungerar för förstafemman måste andra kliva fram, säger Stefan Wennerström efter 5–1-segern borta mot Hedemora SK.

Den Munkforsfostrade 24-åringen var i högsta grad inblandad i derbysegern och bidrog med tre målgivande passningar. Han var dessutom på isen när övriga FIF-mål gjordes.

– Det kändes bra. Jag skulle aldrig förringa förstafemmans betydelse för vårt lag, men det kommer matcher när det inte fungerar för den och då gäller det att vi andra snäpper upp oss, säger Wennerström som bildade andrafemman tillsammans med Andreas Öberg, Erik Lundin, Rasmus Sandström och Anton Östman.

Efter en stark inledning har Falu IF varit inne i en tung period och förlorat fyra av de fem senaste matcherna.

– Vi har haft många spelare skadade. Nu var några tillbaka och det gjorde skillnad. Skönt att få vinna igen, säger Wennerström som inledde med att assistera till Mathias Eklunds 1–0 efter tio minuter.

Andreas Öberg gjorde sedan 2–0 i powerplay före paus.

– Det här var vår match från start. Vi kändes tyngre än HSK, säger Wennerström.

Mikael Gråbo fick visserligen 29 skott på sig, men det kändes ändå som att FIF-målvakten hade en tämligen lugn afton i sin tidigare hemmahall. HSK var på tok för uddlöst för att kunna hota Falu IF.

Någon nolla blev det dock inte för Gråbo som fick se sig överlistad av Jimmy Kauppi i slutet av den andra perioden.

HSK hade inför matchen förstärkt tränarstaben med ett nygammalt ansikte. Conny Elfsberg, som fick lämna tränaruppdraget i Avesta BK för bara en dryg vecka sedan, är tillbaka.

– Det blev snabba ryck. Jag var ledig från hockeyn i en dag. Nu känns det här med HSK helt rätt väg att gå för mig, säger Elfsberg som ska dela ansvaret med Bernie Lynch.

Varför förlorade ni mot Falu IF?

– Vi mötte ett mycket bra lag. Vi kan inte matcha den erfarenhet som Falu IF har i sitt lag, säger Elfsberg.

Någon omedelbar effekt blev det inte för HSK i och med Elfsbergs återkomst. På längre sikt hoppas han däremot kunna vända den negativa trenden.

– Som jag ser det är det största problemet att spelarna inte drar åt samma håll. Det är för många som vill göra saker på egen hand.