Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ändrad servering av drycker vid MIK:s hemmamatcher

Inför Mora IK:s senaste hemmamatch mot Oskarshamn i fredags togs ett beslut om förändringar i serveringen av drycker i de allmänna pubarna i FM Mattsson Arena. Det uppger Mora IK:s styrelseordförande Arne Gran.
– Vi införde en viss begräsning av sortimentet i de allmänna pubarna för att få en snabbare servering, säger Arne Gran.

Förutom de allmänna pubar, som ligger nära publikplatserna, finns det även en restaurang och en Vip-Pub i arenan.

Enligt Arne Gran har det tidigare under säsongen kommit klagomål. Kunderna hinner inte med att både beställa och dricka upp varorna under en periodpaus.

– Pausen är på 18 minuter.

Därmed togs ett beslut före senaste hemmamatchen att whiskey och andra starkare alkoholdrinkar endast serveras i restaurangen och i Vip-puben. De varorna gick inte att beställa i de allmänna pubarna under matchen mot Oskarshamn.

Arne Gran uppger även att det breda utbudet på olika ölsorter begränsats marginellt i de allmänna pubarna för att göra serveringen effektivare.

Förändringen ska enligt Arne Gran gälla tills vidare.

En utvärdering får utvisa om åtgärden underlättat serveringen till kunderna, så att de hinner återvända till hockeyn innan periodpausen är över.