Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Andra tvättstugebiblioteket

Andra tvättstugebiblioteket i unika samarbetet biblioteket, ABF, Länsbiblioteket Dalarna, Hyresgästföreningen och bostadsbolaget Bärkehus invigdes i tvättstugan på Malmgatan 19.

– För två år sedan fick vi 60 000 kronor från Statens kulturråd till tvättstugebibliotek i bostadsområdet Malmen. Vi ser med glädje på hur väldigt lyckat detta blev, det är flitigt använt samtidigt som läslusten väckts så flera letat sig vidare till huvudbiblioteket, säger bibliotekschef Marie Ohlsson.

Nu sökte och fick biblioteket ytterligare 60 000 kronor för bokhyllor, böcker och författarbesök under ett år i nästa tvättstugebibliotek på Malmgatan 19, som är öppnat med bandklipp och spelmansmusik. En målgrupp är hyresgäster i området med svenska som andra språk. PRO ska involveras att läsa sagor för barn.

– Vi söker nu för ett tredje bibliotek i Söderbärke.