Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Andra raka segern för Mora

Mora besegrade Oskarshamn med 4–1 på lördagseftermiddagen.
Därmed försvarade laget sin tabellposition på rätt sida om play off-strecket.
– I dag hade vi fyra kanonfemmor och en fantastiskt bra målvakt, säger Mora tränaren Patric Wener.

Mora fick en flygande start på matchen och det var mycket tack vare spelet i numerärt överläge, som hemmalaget kunde gå fram till 3–0 efter knappt tolv minuters spel.

När Gasper Kopitar styrde in Kalle Ekelunds skott fram till 1–0 efter 6.27, kom det sex sekunder efter att Oskarshamn blivit fulltaligt efter en utvisning.

Vid Daniel Vikstens 3–0-mål hade gästerna varit fulltaligt i 13 sekunder, men var även det ett mål som kom efter att Mora, i det numerära överläget, skapat tryck i anfallszon.

Johan Alcéns 2–0-mål efter 9.52 var ett regelrätt powerplay-mål och kom när hemmalaget spelade fem mot tre.

I den andra perioden utnyttjade Mora sitt enda numerära överläge när Tom Nilsson gjorde 4–1 efter 8.20.

I den tredje perioden hade Mora en handfull jättelägen till att utöka ledningen, bland annat en straff efter 16.39, som Daniel Viksten inte sköt bättre än att Linus Fernström i gästernas kasse kunde rädda.

Även Oskarshamn skapade en del farliga lägen, men Moramålvakten Ervins Mustukovs spelade stabilt.

Noterbart är att Anze Kopitar fanns med i förarbetet till samtliga Moras mål.

– Jag fattar inte att det bara är 2 500 här i dag och tittar. Vi har en av världens bästa spelare på isen och jag tycker det är dags för Morapubliken att vakna till, säger Patric Wener.