Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Andlig mässa lockade 800

Många kom på Hälsomässan i Rättviksparken under helgen. Besökarna blev spådda, berörda och helade av utställarna som hade kommit så långt bortifrån som Skåne.
– Det har varit ett väldigt stort intresse, säger Maud Arnesson.

Det var jämn tillströmning till de 50 utställarna som trängdes inne i Rättviks Parken. Där fanns en uppsjö av olika utställare som påstod sig kunna läka olika åkommor genom att bland annat ta på olika delar av kroppen. Eller läsa auror och kraftlinjer.

Många fann glädje av dessa behandlingar medan en och annan besökare hördes muttra "hokus-pokus". I Rotundan hölls det flera föreläsningar under helgen om bland annat att uppleva naturen, trumm-healing och målning. Runt 800 personer kom på Hälsomässan berättar Mustafa Kuyucu som tillsammans med Maud Arnesson arrangerade mässan.

– Vi är jätteglada över att det också kom många vanliga människor som var nyfikna på vad som hände. De fick komma och se vårt förenade kärleksljus, säger Mustafa Kuyucu.

Varför heter det Hälsomässa? Varför inte andlig mässa?

– För att det var flera som gav massage till exempel. Flera utställare hade inget andligt alls. Vi kallar det Hälsomässa för kropp och själ. Man ska inte separera klassisk medicin med den nya alternativa läkekonsten som växt fram, säger Mustafa Kuyucu.