Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anders Svensson räddade Elfsborg

Annons

Elfsborg tog säsongens andra trepoängare och det var Anders Svensson som sköt in 2_1-målet (1_0) på Vångavallen mot Trelleborg.

Landslagsmittfältaren är i form, men Elfsborgs spel haltar fortfarande.

De svenska mästarna har en bit kvar till fjolårets guldform. Det präglade också agerandet, rädslan för att tappa poäng var märkbar.

Den svaga insatsen mot Kalmar senast satt i huvudena:

Elfsborg tog ledningen efter en halvtimme, men hade då radat upp två chanser, och skjutit två tunga skott som Trelleborgs målvakt Christian Fegler klarade med det som brukar kallas jätteräddningar.

Anders Svensson var inblandad i en målchans:

Trelleborg hade också tillfällen att spräcka Johan Wilands nolla, och de målchanserna kom på fasta situationer: nick över och nick utanför.

Nykomlingens hetaste chans kom direkt efter pausen. Men Erik Sundin, mittfältare längst ut till höger, sköt utanför bortre stolpen helt fri i straffområdet.

Kvitteringen kom på en soloprestation. Mikael Mensah, ack så dåligt uppbackad i anfallet, vände bort både Jari Ilola och Jon Jönsson, och sköt en stenhård vänster till 1_1.

Då återstod drygt 20 minuter. Elfsborg var lite skakat:

Målet kom sju minuter efter Trelleborgs kvittering.

Först prickade James Keane stolpen, och returbollen spelade Jon Jönsson in till Anders Svensson som stod helt omarkerad och drog in 2_1.

Nu är han bäst i Elfsborg med tre mål på sju matcher.

Bättre än anfallarna från sin offensiva mittfältsposition.

Fast det var en anfallare som nickade in 1_0 för Elfsborg. Mathias Svensson kastade sig fram och stötte in bollen på ett inlägg från vänsterkanten.

Elfsborg letar efter guldspelet från i fjol men är kanske på gång nu. Men laget imponerade inte mot Trelleborg som har spelare som mer håller superettanklass än allsvensk dito.

Själv tycket Anders Svensson att han är på gång. Inte minst inför EM-kvalet mot Danmark den 2 juni i Parken i Köpenhamn:

TT

Mer läsning

Annons