Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anders Sjöö – räddare i nöden

Åke Andersson blev sjuk och Dala-Järna IK stod utan tränare.
Räddaren i nöden: Anders Sjöö.
– De var utan tränare och jag var ledig. Så enkelt var det.

Annons

För drygt ett år sedan fick han lämna uppdraget som tränare för Dalkurd helt hastigt. Efter det har han inte tränat något lag.

– Nu passar det här mig bra. Har nyligen börjat etablera ett nytt byggföretag och jag vill lägga tiden där. Tränaruppdraget blir ett sätt att komma ifrån jobbet lite och skapa energi.

Till veckan börjar han sitt nya jobb men vet i dagsläget inte så mycket om sitt nya lag, mer än att det inte räckte till i trean och vill börja om i fyran och behålla så många spelare som möjligt ur fjolårstruppen.

– Jag har pratat med Bernhard Brcic ( som tränade laget förra säsongen) och Åke om Dala-Järna och fått de svar jag vill ha.

– Det är kul med fotbollen. Det finns en nivå för alla och det här är min nivå nu.

Dala-Järna blir Anders Sjöös femte klubb som tränare. Tidigare har det varit på högre nivå med Falu BS, Brage och Dalkurd. Även Forssa i division 4 har han tränat.

– Vi är nöjda med den här lösningen. Anders har steg 4-utbildningen och har ju också spelat och tränat högre upp i divisionerna, säger Tomas Bengtsson, Dala-Järnas sportchef.