Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anders och Anders – två nya dragracingmästare från Dalarna

Anders Nilsson, Älvdalen och Anders Eriksson, Borlänge kan titulera sig svenska mästare i dragracing.
Det står klart efter helgens drabbningar på Tierp arena där SM och EDRS-serien avgjordes.

Annons

TV: Se finalplasset från dragracing-EM här

SM har körts som en serie på utvalda tävlingar. I helgen avgjordes finalerna i Tierp.

Anders Nilsson, som tävlar i PRO Modified (den snabbaste klassen), tog sitt första SM-guld efter stor dramatik. Både Nilsson och finalmotståndaren Mats Eriksson från Borlänge hade "kört sönder" i semifinalen. Det blev en kamp mot klockan för de båda teamen i jakten på att få i ordning bilarna till finalen.

Nilsson lyckades medan Eriksson tvingades avstå finalen. Därmed hamnade guldet i Älvdalen hos Nilsson medan Eriksson fick nöja sig med en silvermedalj.

Stock Super Stock-klassen fick också en ny mästare. Anders Eriksson, Borlänge, som låg femma inför finalen lyckades samla på sig tillräckligt med poäng i Tierp för att ta hem hela klassen. De tre bästa resultaten i de fyra tävlingarna räknas i sammandraget.

I junior dragster segrade Simon Andersson från Malmö. Borlängeföraren Patrik Lind tog brons efter en tuff kamp om silvret med Lucas Karlsson, Gråbo.

En annan dalaförare som utmärkte sig i samband med helgens tävlingar var Tomas Kaakinen, Borlänge, som satte ett nytt svenskt rekord i Stock Super Stock. Tiden 9,44s/228/km/h innebär att han har Europas snabbaste bil i klassen.