Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anders och Anders – två nya dragracingmästare från Dalarna

Anders Nilsson, Älvdalen och Anders Eriksson, Borlänge kan titulera sig svenska mästare i dragracing.
Det står klart efter helgens drabbningar på Tierp arena där SM och EDRS-serien avgjordes.

TV: Se finalplasset från dragracing-EM här

SM har körts som en serie på utvalda tävlingar. I helgen avgjordes finalerna i Tierp.

Anders Nilsson, som tävlar i PRO Modified (den snabbaste klassen), tog sitt första SM-guld efter stor dramatik. Både Nilsson och finalmotståndaren Mats Eriksson från Borlänge hade "kört sönder" i semifinalen. Det blev en kamp mot klockan för de båda teamen i jakten på att få i ordning bilarna till finalen.

Nilsson lyckades medan Eriksson tvingades avstå finalen. Därmed hamnade guldet i Älvdalen hos Nilsson medan Eriksson fick nöja sig med en silvermedalj.

Stock Super Stock-klassen fick också en ny mästare. Anders Eriksson, Borlänge, som låg femma inför finalen lyckades samla på sig tillräckligt med poäng i Tierp för att ta hem hela klassen. De tre bästa resultaten i de fyra tävlingarna räknas i sammandraget.

I junior dragster segrade Simon Andersson från Malmö. Borlängeföraren Patrik Lind tog brons efter en tuff kamp om silvret med Lucas Karlsson, Gråbo.

En annan dalaförare som utmärkte sig i samband med helgens tävlingar var Tomas Kaakinen, Borlänge, som satte ett nytt svenskt rekord i Stock Super Stock. Tiden 9,44s/228/km/h innebär att han har Europas snabbaste bil i klassen.