Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anders K Gustafsson: ”Du ser ju inte så rolig ut”

Artikel 5 av 5
Möt oss på Falu Kuriren
Visa alla artiklar

Bakom rubrikerna, texterna, bilderna och annonserna finns personerna som jagar nyheterna och skapar tidningen. Möt oss på Falu Kuriren.

”Nöjesredaktör? Du ser ju inte så rolig ut”.

Den lille prao-eleven som ”förgyllde” redaktionen under en vecka för några år sedan tyckte nog att han var väldigt fyndig när han drog samma skämt som X antal gubbar gjort tidigare. Men det var länge sedan, nöjesredaktörsjobbet lämnade jag 2015 (och det berodde inte på honom). Jag kände mest att det var dags och ville heller inte hitta på krystade vinjetter á la ”pappa rock” för att rättfärdiga att jag inte längre hängde med i vad ungdomar sysslar med.

Som kulturredaktör kan jag släppa kraven på att roa prao-elever och i stället lägga pannan i djupa veck. Och jag kan åldras med värdighet (jag slutar dock inte lyssna på hårdrock).

Annars då? Kort resumé: Född i Stockholm, men flyttade till Hälsingland som ettåring och har bott i Falun av och till sedan 1989. Jag började med journalistiken för drygt 21 år sedan och har varit trogen denna publikation sedan dess. Rollerna har skiftat, nämnda nöjesredaktörssyssla har varvats med nyhetsjournalistik.

Och kultur är alltså vad mina arbetsuppgifter handlar om för närvarande – och ärligt talat så har det alltid varit det jag alltid gillat mest att skriva om. Helt enkelt eftersom det är vad jag är mest intresserad av och har alltid varit.

Litteratur, musik, teater och konst är grunden, men kulturjournalistiken ska vara bred. Jag kombinerar gärna mina andra intressen – odling, natur, miljöfrågor och jakt – med kulturjournalistik. Det handlar om perspektiv och att försöka se saker med nya ögon. Försöka förstå samtiden.

Nu har det geografiska området för min bevakning koncentrerats, även om inga kommungränser är befästa med taggtrådsstängsel. Jag ser detta som en möjlighet att komma ännu närmare kulturlivet i Falu-Kurirens täckningsområde. Tipsa mig!