Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anders Eriksson

Annons

Dödsbudet försatte oss i djup chock, "Calven" var död! Man trodde först det inte var sant! Vi lärde känna honom på busstationen, då vi tillhörde det så kallade Bussgänget som väntade på linje 43. Det kunde bli en lång väntan och många gånger gavs tillfälle till förtroendefulla samtal och intensiva diskussioner. I bland så pass intensiva att vi missade bussarna!

Anders hade råkat ut för en svår olycka flera år tidigare med det tragiska resultatet att han blev nästan helt förlamad och hamnade i rullstol. Men han fann sig i detta och med joysticken manövrerade han sitt fordon som bästa dataspelsproffset.

Anders klagade aldrig och bad heller inte om ursäkt för att han fanns. Med gott bistånd från sina duktiga personliga assistenter som ställde upp dygnet runt, fanns sig "Calven" tillrätta med sitt nya liv. Vi andra var nästan lite avundsjuka, han hade ju en ny tjej varje gång!

"Calven" såg till att leva gott. God mat och dryck och kulinariska resor till bland annat Holland och Thailand stod ofta på menyn. Han var en sanningssägare och sa rakt ut vad han tyckte om folk och företeelser, vilket ibland gjorde att det stundtals kunde gå till rätt hett nere på stationen...

Icke att förglömma "Calvens" stora gästfrihet, hans hem var en given ändstation efter en halv dags bussåkande...

 "Calven" har lämnat oss i stor sorg och saknad. Vårt deltagande går till nära anhöriga och "Calvens" efterlämnade katt.

Vi tackar för de lärdomar han gav oss och önskar honom lycka till i den nya boningen.

 

Kompisarna genom Micke Jevenko