Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ammi "tar över" hockeytröjan när Bergenström satsar på fastigheter

När Svensk Fastighetsförmedling i Leksand visade upp sina nya lokaler vid norra brofästet – blev det en hel del hockeyprat.
Det blir lätt så när en före detta storspelare – Jens Bergenström – numera håller på att sadla om till fastighetsmäklare.

Annons

Allmänheten hade uppmanats att inför lokalinvigningen dela med sig av sina hockeykunskaper för att vinna en tröja med nr 32 – Jens Bergenströms nummer när han spelade i Leksands IF.

Tävlingen vanns av Claes Thirus, pressansvarig för LIF – men eftersom han är så nära jävig man kan bli, så skänkte han hockeytröjan till Ammi Karlsson från Mockfjärd.

– Det här är jättestort! Nu behöver jag inte längre låna sonens tröja när vi går på match, sa en mycket glad vinnare som alltid står längst ner vid norra ståplatsen.

När sen den stora idolen Jens Bergenström skrev sin autograf på ryggen blev lyckan om möjligt ännu större.

Jens Bergenström själv tyckte det var kul att få ge en tröja till en sådan hängiven supporter – men annars är han helt färdig med hockeyn.

– Ja, hockeyn är ett avslutat kapitel. Nu är det hus och fastigheter som gäller, säger Bergenström som nu håller på att utbilda sig till fastighetsmäklare och till största delen kommer att vara knuten till Svensk Fastighetsföremedlings kontor i Borlänge.

När det gäller fastighetsmarknaden i Leksand så konstaterar Ammi Troive, butiksansvarig i Leksand:

– 2015 var ett fantastiskt år. Det har varit en stor omsättning på hus i centrala Leksand och priserna är så höga att det börjar påverka försäljningen av tomter och nybyggande.

År 2016 har bara börjat men Ammi Troive spår att förra årets positiva siffror håller i sig.

– Vi ser redan tendenserna och vi brukar märka att när Vasaloppet är över så kommer ljuset och då blir folk på hugget igen, säger hon.

Hetaste området i Leksand just nu är Åkerö – både när det gäller husförsäljningar och även nybygge av bostadsrätter.

– Hälften av bostadsrätterna i det planerade tredje huset vid Rosen's lada är sålda så det står inte på förrän beslut om byggnation kan tas, avslutar Ammi Troive.

Läs fler Leksandsnyheter.