Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Amber Heard och Johnny Depps ursäkt till Australien – smugglade in hundar

Skådespelaren Amber Heard döms till villkorlig dom sedan hon erkänt att hon visat upp falska inresedokument för att olovligen föra in hennes och maken Johnny Depps hundar Pistol och Boo i Australien.

Amber Heard åtalades i maj i fjol. På måndagen togs fallet upp i rätten i australiska Gold Coast.

Amber Heard beskyller Johnny Depps assistenter för händelsen. Enligt henne var de ansvariga för allt pappersarbete inför resan.

– Det var ett fruktansvärt misstag. Det fanns ingen avsikt att vilseleda någon, säger Heards advokat Jeremy Kirk.

Hundarna redovisades inte i inresedokumenten då de flögs in via privatplan när Johnny Depp spelade in den senaste "Pirates of the Caribbean"-filmen. Hundarna upptäcktes först när de togs till en skönhetssalong långt efter deras ankomst, och flögs snabbt hem sedan Australiens jordbruksminister Barnaby Joyce hotat med avlivning.

Under rättegången spelade Heards försvarare upp en video i vilken Amber Heard och Johnny Depp ber rätten och det australiska folket om ursäkt.

– Australien är en underbar ö. Det är viktigt att skydda den, säger Heard i videon.

Enligt domen ska Amber Heard uppvisa gott beteende i en månads tid. Annars får hon böta motsvarande 6 200 kronor. Det är en avsevärd skillnad från tidigare värsta fall-scenarion då hon riskerade upp till tio års fängelse.

(TT-AFP)