Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Amanda Johansson tillbaka i Kais

Amanda Johansson är tillbaka i Kais Mora.
– Mora är mitt andra hem, så det är kul att vara tillbaka, säger den 22-åriga värmländskan.

Amanda är flickvän till hockeyspelaren Mattias Ekholm. När Mattias skrev på för Brynäs för två år sedan, följde Amanda med till Gävle.

Efter en säsong i Gävle GIK, skrev Amanda på för IBF Falun. Hon återvände dock till Gävle innan fjolårssäsongen var slut.

Inför den här säsongen var det meningen att Amanda skulle återvända till Värmland och spela med Karlstad i högsta serien. Klubben hade lovat henne ett jobb och lägenhet, men något arbete kunde inte föreningen ordna.

– Men här i Mora har jag haft jobb hela sommaren och när Karlstad inte kunde ordna med jobb, jag går som timvikarie här i Mora, så sa jag till klubben att jag ville vara kvar här i Mora, berättar Amanda.

Det godtog klubben, men sportchefen som Amanda hade pratat med förde tydligen inte det vidare till Karlstads tränare, som i sin tur beklagade avhoppet för en Värmlandstidning.

– Det var tråkigt för då såg det ut som att jag hade gjort något dåligt, säger Amanda om missförståndet.

Karlstads sportchef, Alexander Bugarski, försvarade Amanda och poängterade att hon inte gjort något fel.

Så nu är Hagforstjejen tillbaka i Mora, men frågan är för hur länge.

– Fram till november-december i alla fall, så ser det ut just nu åtminstone.

Därefter är det meningen att Amanda ska åka över till pojkvännen i USA, som ska spela i NHL.