Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Amanda från Dalarna i nya Volvoreklamen

Först Swedish House Mafia, Zlatan, sedan Robyn – och nu Amanda Bergman. Tillsammans med Oskar Linnros gör hon klassikern Vintersaga i Volvos nya reklamfilm.

Amanda Bergman och Oskar Linnros kände inte varandra när de sammanfördes av regissören Gustav Johansson. Men de klickade bra ihop när de skulle göra en helt ny version av Ted Ströms låt ”Vintersaga” från 1984. Oskar Linnros är producent.

– Jag träffade Oskar första gången någonsin när vi skulle sätta igång. Vi skakade hand och gick direkt ner i studion och bara körde. Det var ett spännande sätt att jobba och det gick så bra, det stämde direkt, säger Amanda Bergman i ett pressmeddelande.

Filmen är Volvo Car Sveriges nästa kapitel av konceptet "Made by Sweden".

– Det här har varit en av mina största utmaningar som producent någonsin. När det gäller Amanda så var jag ett fan av hennes röst och Amason sedan tidigare och vi klickade direkt och skrattade oss igenom hela produktionen, säger Oskar Linnros.

Låten släpps tillsammans med Spotify och filmen visas först i TV4 på lördagen 17 januari.

I filmen syns förutom Amanda Bergman och Oskar Linnros även Jason Diakité, Carin Rodebjer, Börje Salming och Emma Green.

Lyssna på låten här!