Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vivianne klarar inte soporna

/
  • Orkar inte. Vivianne Lindeborg i Hållbovallen är tillsagd av läkarna att inte ens skaka en matta på grund av sin sjukdom. - Jag orkar bara inte dra fram tunnorna till vägen när sopbilen kommer, säger hon. Foto: Björn Rehnström

Annons

Det är ingen lång bit ut till vägen där soptunnorna för brännbart och kompost ska stå på hämtningsdagen. Men för Vivianne Lindeborg, är det ett i det närmaste oöverstigligt hinder på grund av hennes sjukdom, som dock inte syns utanpå.

- Jag är så sjuk att hemtjänsten städar åt mig och jag har blivit tillsagd av läkarna att inte ens skaka en matta, berättar hon.

- På kommunen har de sagt att jag kan be hemtjänsten att dra ut tunnorna. När det gäller återvinningsmaterial skulle jag be en granne, Men min granne Leo Persson är inte hemma så ofta. Och min andra grannar är mellan 80 och 90 år och dem ber jag inte, säger hon uppgivet. Till en av dem har kommunen också sagt att hon kan be en granne, och hennes granne är ju jag.

- Jag kan inte heller ha soptunnorna stående ute vid vägen, då flyger de iväg, eller blir täckta av snö då plogbilen kommer.

- Det är också stora problem var vi ska härbärgera alla burkar och tidningar innan vi ska köra iväg dem.

- Vi måste få tillbaka återvinningsstationer på närmare håll, säger hon upprört.

Mer läsning

Annons