Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vinterutbildning för elever

/
  • Vinterutbildning för årskurs åtta på Strandskolan i Idre under ledning av elever från Älvdalens äventyrsgymnasie.
  • Matlagning på fjället för från vänster: Tim Minkhe, Johan Thollander, Emilia Pantzare, Linda Persson, Emelie Edeborn, Anna Jacobsson och Nathalie Halvarsson.
  • Vinterutbildning för årskurs åtta på Strandskolan i Idre under ledning av elever från Älvdalens äventyrsgymnasie.
  • En polishelikopter som deltog i utbildning av fjällräddare med hundar, fick också plats i vinterutbildningen.
  • Bio på fjället, med snön som duk blev en udda upplevelse.
  • Fjällräddare gick igenom viktiga detaljer för en säker vistelse på fjället för eleverna

En vintertradition med dubbla målgrupper har blivit en tradition i Lövåsen.
Det handlar om den vinterutbildning som några av avgångseleverna på Älvdalens äventyrsgymnasiet arrangerade för årskurs åtta på Strandskolan i Idre.

Annons

Under ett dygn på fjället får högstadieeleverna lära sig lite om transciversök, hur man bygger snöbivack och mycket meer. Ett inslag var att eleverna också fick vara med på fjällräddningens utbildning av hundar och vara med om att se en polishelikopter i arbete samt lavinsök med hund.

I år blev det också överraskning med komplett bioanläggning och popcorn uppe på fjället. Vilket överraskade både eleverna och lärarna.

– Det var lite av en chansning att låta gymnasieelverna själva svara för arrangemanget och jag måste säga att jag är grymt imponerad av deras engagemang och entreprenörsanda, säger Dennis Franzén som är Utbildningsledare på YH Fjäll och Äventyr på Älvdalens Utbildningscentrum AB.

Det åtta elever som var med och arrangerade vinterutbildningen var Emma Sandgren, Agnes Blomquist, Henrik Sylwan, Zac Gränsevik, Lars Lucas, Ylva Planman, Albin Estberger och

Nike Erlandsson.

Annons