Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill arrendera Mellbystrandför att sänka kommunkostnad

Peter Nygren vill arrendera kommunens kolonifastighet i Mellbystrand. Genom hans förslag skulle kommunen också få anläggningen upprustad billigare och mer uthyrd.

Annons

Det är i ett brev till kommunstyrelsen som Peter Nygren, folkpartistisk politiker i Älvdalen, nu erbjuder sig att arrendera den gamla kolonifastigheten som ligger i Mellbystrand i Laholms kommun.

– Vi tycker det vore väldigt synd om kommunen säljer ut Mellbystrand, samtidigt har det pratats i många år om behovet av upprustning. Därför erbjuder vi nu kommunen en uppgörelse där vi arrenderar fastigheten och åtar oss att se till att det rustas, säger han.

– Vi planerar att fortsätta med samma verksamhet, men utöka den till att alla får bo där. Vi kommer ändå att fortsätta ha bättre pris för Älvdalingar precis som förr, liksom att Älvdalingarna har förtur.

– Fastigheten är idag i stort och akut behov av reparationer öfr tre miljoner enligt kommunen.

– Om vi tar över innebär det att kostnaden för kommunen minskar med 1,5 milj (arbetskostnaden), säger Peter Nygren som tillsammans med sin fru Lena alltså nu vill arrendera Mellbystrand.

– Vi kommer att marknadsföra det mera nationellt som en lägergård och vandrarhem öppet för alla. Naturligtvis är alla Älvdalingar välkomna och med förtur precis som i dag, skriver Peter Nygren till kommunstyrelsen.

Mer läsning

Annons