Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Victoria flyttar till Ockelbo

/
  • Nöjd. Lars Arkesjö har i Mörkret funnit två älgtjejer som nu får flytta till hans älgpark i Ockelbo och den älgtjur som där väntar på lite kvinnlig fägring.
  • Vendela. Victorias syster Vendela gör Victoria sällskap till Gästrikland.
  • Victoria. Nu flyttar Victoria till Ockelbo, den ettåriga älgkvigan byter nu älgparken i Mörkret mot en ny i Ockelbo.

Annons

Victoria och hennes halvsyster Vendela är fjolårskavlar som fått växa upp i älgparken i Mörkret vid Fulufjällets nationalpark. När nu deras två mammor väntar tillökning får de två älgtjejerna flytta på sig.

- Victoria döptes först till Victor men när jag såg den kissa så blev det Victoria, skrattar Lars Björneby.

- Det är tufft att skiljas från dem. De är liksom familjemedlemmar, säger Lars, som driver älgparken tillsammans med sin hustru Anki.

- Men det är skönt att veta att de kommer till en helt ny älgpark där de kommer att få det bra. Det är en jättefin park som tar emot dem, säger Anki.

Lars Arkesjö som driver den helt nya parken Vildmarks galleriet i Ockelbo får nu Victoria att flytta till Ockelbo. Det är något mer än Daniel lyckats med sin lite mer kända Victoria.

- Där har vi en älgtjur som väntar på de här flickorna. Senare i sommar kommer vi även att få två kalvar som ska vara mera tama. De kommer att få gå i ett hägn där besökare får komma in medan Vendela och Victoria kommer att vistas i ett större hägn, berättar Lars.

Tanken är att älgkvigorna från Mörkret ska få vistas i ett stort hägn tillsammans med sin nya tjur. Nästa vår ska det sedan förhoppningsvis föda egna kalvar i Ockelbo.

Sedan älgkvigorna sövts med välriktade bedövingspilar kunde de lastas på en djurtransport för att få resa till sitt nya hem i Gästrikland.

- Tanken är att de där kommer att få nya namn efter en namntävling, säger Lars Arkesjö.

För Victoria är redan ett upptaget namn i Ockelbo.

- Ja, de två kalvarna vi ska få senare i sommar ska få namnen Victoria och Daniel, avslöjar Lars Arkesjö.

Mer läsning

Annons