Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi Jobbar vidare för Tre Toppar"

Annons

- Projektet Tre Toppar med skidåkning på Städjan skulle ge bättre och mer skidåkning. I dag kan vi inte ta emot fler gäster utan att det blir för trångt i backarna.

- Därför har vi inte släppt tanken på Tre Toppar. Vi håller på att utreda hur vi ska gå vidare med projektet efter regeringens nej.

Det berättade Vd för Idrefjäll, Joakim Johansson, då han presenterade Idrefjäll vid Företagsmässan i Älvdalen på fredagen.

Detta gjorde han på slutet av den företagspresentation han framförde på mässan. Han inledde med att berätta om tillkomsten 1968 och den enda lift och kaffestuga som fanns då och som kritiserades som en vansinnig satsning av dåvarande Idre kommun.

Han berättade att Idrefjäll sedan dess utvecklats och alltid legat i framkanten på utvecklingen. Bland annat installerades Sveriges första snökanonsystem i Idre. Det var också en satsning som sågs som bortkastade pengar. Idag har nästan alla backar egen snötillverkning.

I dag finns 800 stugor vid Idrefjäll och över 7 000 bäddar. I hela området finns omkring 1500 bäddar och 600 000 gästnätter tillbringas vid Idrefjäll varje år. Därmed är Idrefjäll och turismen en av de största näringarna i Älvdalens kommun.

Joakim Johansson berättade också att över 70 procent av personalen är mantalsskriven i Älvdalen och att sommarverksamheten i Idre är ovanligt stor för skidanläggningar, som Idrefjäll är i grund och botten. Anläggningen har under åren genererat 181 miljoner kronor i skatt, bara till Älvdalens kommun.

I framtiden måste Idrefjäll satsa på miljö, utökad barmarksverksamhet och skidåkning, berättade Joakim Johansson också. Och när det gäller skidåkningen lever fortfarande drömmen om framtiden i form av projektet Tre Toppar.

Mer läsning

Annons