Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ung påskutsmyckning sprider glädje och inget uppror

Barnen på de fyra förskolorna, Gula Villan, Höghol, Porfyrgården och Tallkotten i Älvdalen bjuder älvdalsbor och fjällturister på påskglädje med utsmyckade blomkrukor i rondellen.

Annons

Påskutsmyckning i rondellen i Älvdalen, här resultatet från Gula Villans förskola.

Rondellen i Älvdalen finns på plats sedan många år och är känd efter det stora rondellupproret. I rondellen har också den ordinarie utsmyckningen funnits med i många år med bland annat de stora blomsterkrukorna vid de fyra tillfarterna.

Problemet är bara att när påsken kommer så har det varit vissna blommor och ris i krukorna som möter älvdalsbor och alla fjällturisterna som passerat.

Men så är det inte längre.

– Det är handlarna i Älvdalens köpmangata som kläckt idéen och fått företag att sponsra utsmyckning och sedan har barnen på förskolorna utsmyckat varsin kruka, berättar Johanna Petersson som driver Backlunds skor intill rondellen.

Barnen fick smycka efter eget intresse och kommunen såg till att flytta krukorna till ett garage och sedan lyfta tillbaka dem på plats.

Därför möter nu barnens vackert utsmyckade blomkrukor i rondellens fyra tillfarter. I varje kruka står en skylt som talar om vilken skola som svarat för utsmyckningen av just den krukan.

Mer läsning

Annons