Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två och ett halvt års fängelse

Annons

Busschauffören var åtalad för försök till mord, alternativt försök till dråp. Det då han enligt åklagaren skulle ha haft för avsikt att köra ihjäl en nära anhörig.

I rätten förnekade chauffören att så var fallet och tingsrätten valde att tro på honom när han förklarade att det handlade om en ren olyckshändelse.

Trots det dömdes mannen till 2,5 års fängelse för försök till grov misshandel.

Det var på kvällen den nionde juni som chauffören kom i ordväxling med en anhörig om att han ej borde köra bil. Chaufförens körkort var sedan länge indraget och vid tillfället var han dessutom berusad. Med bilen skulle mannen ha kört mot den anhörige men istället träffat en kvinna. Något som enligt mannen och även tingsrätten handlade om en olyckshändelse. Det trots att det finns vittnesuppgifter på hur händelsen gick till.

Mannen dömdes nu för försök till grov misshandel och dessutom ska han betala ett skadestånd på sammanlagt 42 000 kronor till den kvinna som blev påkörd samt till hans anhörige som fick käkbenet under ögat krossat.

Medan domen vinner laga kraft ska mannen förbli häktad, det samtidigt som han sitter av ett straff för att ha kört buss i berusat tillstånd i Norge. Mannen är även misstänkt för att vara inblandad i en bedrägerihärva.

Mer läsning

Annons