Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Swedbank i Idre flyttar till Älvdalen

/
  • Lars-Göran Karlsson, kontorschef i Mora-Orsa-Älvdalens kommuner flyttar Swedbanks kassaverksamhet från Idre till Älvdalen.
  • Hit till Älvdalen  flyttar en av de två i personalen från Idre när kontoret i Idre läggs ned.

Swedbank lägger ned sin kassaservice i Idre och flyttar personalen till Älvdalen, som dock inte får mer personal än nu, på grund av pensionsavgångar. Bankomat, inlämning av dagskassor samt Fastighetsbyrån ska dock vara kvar i Idre.

Annons

Det var på tisdagen som Swedbanks kontorschef för Morsa, Orsa och Älvdalens kommuner, Lars-Göran Karlsson, offentliggjorde neddragningen i Idre vid en presskonferens på kontoret i Älvdalen.

– Kundernas krav på banken har allt mer övergått till kvalificerad rådgivning och till allt mindre del av traditionell kassaservice. Att kunna möta denna önskan om kvalificerad rådgivning är svårt på ett litet kontor, säger Lars-Göran Karlsson.

I fortsättningen får kunderna räkna med att sköta det mesta via Internetbanken och telefonbanken, men Lars-Göran Karlsson menar att bankpersonalen kommer att vara mobil och se till att de kunder som vill träffa en kvalificerad rådgivare på plats i Idre kommer att få göra det.

Nedläggningen av Idrekontoret kommer att ske den 10 februari - fastän banken har kontrakt på lokalerna till den sista december 2014. En av de anställda på banken i Idre är mammaledig just nu, men kommer att få tjänst i Älvdalen, då hon kommer tillbaka i tjänst. Någon ökning av antalet anställda i Älvdalen sker dock inte på grund av så kallade "naturliga avgångar". Den Idreanställde ersätter alltså någon som går i pension. Detta betyder i praktiken att två jobb försvinner från Idre och Älvdalens kommun.

– Fram till dess kommer jag att finnas i Idre så mycket det går, säger Lars-Göran Karlsson.

– I ett brev till alla kunder i Särna-Idre-Grövelsjön ber vi nu dem att komma in, eller boka tid med oss, så att vi kan hitta en lösning på deras problem, om de har några. Han säger också att de som vill fortsätta med att betala via bankgiroblanketter via Posten kommer att kunna fortsätta med detta, även sedan kontoret i Idre nu flyttar till Älvdalen. Därmed kan inte räkningarna betalas över disk längre.

Lars-Göran Karlsson försäkrar att bankautomaten och möjligheten för näringsidkare att lämna in dagskassor i service-boxen kommer att finnas kvar som nu.

Fastighetsbyrån kommer också att finnas kvar i Idre, men letar efter nya lokaler.

Mer läsning

Annons