Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor mängd alkohol hittades i lasten – fem månaders fängelse väntar för föraren

I mannens last hittades en stor mängd alkohol. Lasten var tänkt att köras till Norge, men kom inte längre än till Idre i Älvdalens kommun.
Nu har föraren dömts till fem månaders fängelse för olovlig befattning med smuggelgods. Han har erkänt brottet.

Annons

I mannens last hittades en stor mängd alkohol. Lasten var tänkt att köras till Norge, men kom inte längre än till Idre i Älvdalens kommun. Nu har föraren dömts till fem månaders fängelse för olovlig befattning med smuggelgods.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Trångt i trafiken och brist på parkeringsplatser när Idre växter

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

Allt fler dalabilar underkänns vid besiktningen – Här är de 49 vanligaste felen

SÅ KÖPER DU PLUS

Den nu dömde mannen är i 40-årsåldern. Den 14 mars i år befann sig mannen i Idre i Älvdalens kommun och då upptäcktes det att mannen fraktade en större mängd alkohol som var tänkt att köras till Norge. I manens fordon hittades 1 920 liter öl och 180 liter sprit.

Mannen själv har erkänt brott. Han har berättat att han fick en fråga av en vän att köra en last med alkohol från Uppsala till Trondheim i Norge. Mannen har även berättat att han tidigare fraktat varor till och från Norge, bland annat begagnade varor som TV-apparater.

Mannen har uppgett att han anser att hans agerande, att frakta alkoholen genom Sverige, inte medförde någon skattemässig förlust för Sverige. Han har även uppgett att bilen han körde hade falska, norska, registreringsskyltar, för att det skulle mindre risk att han skulle stoppas vid gränsen.

Mora tingsrätt anser att det genom mannens erkännande samt den övriga bevisningen står klart att mannen har begått brottet.

Mora tingsrätt dömer mannen till fem månaders fängelse för olovlig befattning med smuggelgods. Dessutom ska han betala 800 kronor till Brottsofferfonden.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Mer läsning

Annons