Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor bostadsbrist i Älvdalen

/
  • Det råder bostadsbrist i Älvdalen. Både vad det gäller hyreslägenheter och villor. Bilden är från Dikeskanten.

Annons

- Vi har inga lägenheter att hyra ut.

Det svaret får man om man ringer kommunens bostadsstiftelse eller de privata fastighetsägarna som har lägenheter att hyra ut.

Lars Martinsson på stiftelsen Elfvedahls hyresbostäder säger att man har ett hundratal namn på bostadssökande antecknade. Men han säger också att man inte har någon fungerande bostadskö.

- Hur många av dem som verkligen vill ha bostad när vi väl får något ledigt vet jag inte, säger han.

Lennart Pettersson som äger 12 lägenheter för uthyrning är bekymrad.

- Det är ett stort tillväxtproblem för Älvdalen att det inte finns bostäder. Det ringer folk varje vecka och vi måste säga nej till en eller ett par varje vecka.

- Det finns ju jobb i Älvdalen, vi har svårt att få folk till skogsarbete som vi sysslar mest med och det är ont om hantverkare. Naturbruksgymnasiet drar ju hit många ungdomar och en del av dem vill ju stanna kvar i Älvdalen efter utbildningen, de har fått en känsla för bygden. Men så finns det inga lägenheter.

- Det är tragiskt att behöva säga nej till folk som vill bo i Älvdalen. Det här måste någon ta itu med, säger Lennart Pettersson.

Bristen på hyresbostäder blir än värre genom att antal villor som säljs är väldigt lite. Varje husvisning har många besökare och intresserade köpare, vilket driver upp priserna på villor.

Mer läsning

Annons