Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sopor på plats med ny container

/
  • Nu är det rent och snyggt vid återvinningsstationen i Särna sedan en container för besökares hushållssopor placerats ut.

I somras fick Idre en container för brännbara sopor för att råda bot på problemet med hushållssopor som svämmade över på återvinningsstationen. Nu har även Särna fått en container för brännbara sopor.

Annons

Det är inte kommunen utan fastighetsägaren som ska se till att det finns tillräckligt med sopkärl för de brännbara sopor som produceras. Det ska ske genom att använda det kärl som varje fastighet ska ha. Om det inte räcker handlar det om att ställa ut extra säckar och betala för dessa.

I turistorter som Idre och även Särna, med en hel del genomfartstrafik och dagturister fungerar inte systemet. Besökare slänger hushållssopor i fel kärl eller direkt på backen och stundtals har det sett riktigt illa ut i både Särna och Idre.

Men sedan några dagar har nu även Särna fått ett kärl för brännbara sopor.

– Nu är det som det ska vara och inget skräp på backen längre. Problemet är löst. konstaterar Elon Andersson som stridit för att även Särna ska få ett kärl för brännbara hushållsopor i stället för att dessa ska hamna direkt på backen.

– Bättre skräpet hamnar i en container och inte på backen, även om Nodava helst sluppit sätta dit kärlet, säger Elon.

Den container som nu tar emot besökares hushållssopor stod vid kommunförrådet, så rent kostnadsmässigt handlar det inte om några stora kostnader att få det snyggt även vid återvinningsstationen i Särna.

Mer läsning

Annons