Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sofie kröntes till Lucia

/

För varje ljus som prästen Ulf Jonsson tände i Lucians krona berättade han vad ljuset symboliserade och när han tände det sjunde ljuset var Sofie Graaw krönt till Älvdalens Lucia.

Annons

Som alltid ägde den stämningsfulla och högtidliga Luciakröningen rum i Älvdalens kyrka och som vanligt var det en vacker och välregisserad luciatablå som framfördes, men med flera annorlunda inslag.

Som inledning marscherade Älvdalens Lilla Spelmanslag in och därefter kom Lucia själv, utan krona. Längst fram i kyrkan satte Ulf Jonsson kronan på hennes huvud och tände ljusen. Och sen gick Sofie hela altargången upp och hämtade sina tärnor.

Christoffer Hedén kompade på gitarr då Sara Wahlström Karlsson inledde med solosång. Därefter följde flera olika grupper och sånger och prästen Ulf Jonsson som tillsammans med Monika och Eva spelade instrumental högklassig musik.

Tuffast var dock stjärngossarna Nils Nord 11 år, och Viking Kjellsson, 9 år. Och charmigast var Vanja Stark och Elin Bergman som spelade duett på fiol.

Bäst av allt var att behållningen från omröstningen och kollekten i kyrkan inbringade många sköna pengar som ska förgylla julen för gatubarn i Riga i Lettland som kanske kan få en riktig jul för första gången tack vare Älvdalens Lucia.

Mer läsning

Annons