Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snön faller över norra Dalarna

/
  • Snön faller tung över höjderna runt Idre den 27 juni, Alf Nilsson rastar hunden Sessan på Nipfjällets vinterparkeringen, som på fredagen verkligen gjorde skäl för namnet.
  • Nils Spetz, Ulricehamn och Peter Eriksson, Linköping ger sig ut på milbanan för ett träningspass i snöyran
  • Vinterväglag på vägen upp till Nipfjället.
  • På Idre Fjäll är utebadet ångande varmt, men badgästerna väljer istället att bada i inomhusbadet.

Det är den 27 juni och snön faller tät över de högre höjderna runt Idre.

Annons

Det ångar från det tempererade utebadet på Idre Fjäll, men badgästerna skyndar förbi och väljer istället inomhusbadet. Det då Idre Fjäll var kallast i Svealand med 0,1 grad varmt.

– Det här blir mer som skidträning än löpträning, skrattar duon Peter Eriksson från Linköping och Nils Spetz från Ulricehamn när de ger sig ut på milbanan för ett träningspass.

Skidlandslagets team 2015 laddar för VM i Falun den här veckan på Idre Fjäll och det får de göra i vinterväder, för än härskar vintern och de övre slalombackarna blev vita av den nyfallna snön.

På Nipfjällets vinterparkering rastade Alf Nilsson hunden Sessan i snöyra, medan några tappra turister fortsatte upp på fjället där snöstormen drog in den 27 juni!

Vid Lillfjäten var det vinterväg som rådde och på riskväg 70 på höjderna mot Flötningen föll också snön.

Enda trösten i Idre är att det var ändå kallare längre norröver.

Tipsa oss: Är du också på en plats i Dalarna där det snöar. Skicka gärna din till 72023@dt.se eller via SMS/MMS till 72023.

Annons