Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skidfest för älvdalsbor och andra

När världscupen i skicross återvänder till Idre Fjäll med kval på fredag och finaler på lördag och söndag, så bjuds alla kommuninvånare in till festen.

Annons

– Det gjorde vi också i fjol och nu gör vi det igen, säger Malin Källström som håller i trådarna för det stora tävlinsgarrangemanget på Idre Fjäll där alla kommuninvånare fått ett eget inbjudningskort.

Världscupen Skicross, en utmaning för de tuffaste.

– Alla som kommer bjuds på entrén, det är fritt både för kommuninvånare, våra gäster i anläggningen och alla andra som vill uppleva tävlingarna, säger Malin Källström.

17 nationer och världens bästa skicrossåakre på plats och det i en bana som ifjol vann åkarnas uppskattning. I år är banan både förlängd och än mer publikvänlig. Spciellt starten ska bli väldigt spektakulär.

Idre Fjäll är välbokat med vanliga skidgäster, men för att höja stämningen hoppas arrangörerna på en rejäl publiktillströmning, precis som ifjol.

– Vi erbjuder också, ett antal kringaktiviteter med både en mässa med våra sponsorer, men också en skoteruppvisning med hopp som är rejält höga, säger Malin.

Fjolårets skoterfest samlade en stor publik där många kom enbart för skoteruppvisningen, men samtidigt passade på att förgylla hela tillställningen. Till en stor skidfest hör också en ordentlig after ski.

Men först erbjuds alla att delta i Idre Fjäll ski cross world cup open, en tävling i skicross för familjer och kompisgäng.

– Ingen fara, den körs inte i världscupbanan utan i Ravinen, lugnar Malin.

Tur är nog det för de största hoppen i världscupbanan är sex-sju meter höga och åkarna flyger omkring 40 meter i de hoppen.

För den som inte har möjlighet att följa tävlingarna på plats kommer SVT och Vinterstudion att finnas på plats och sända finalerna från Idre Fjäll på lördag och söndag.

Mer läsning

Annons