Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sista kvällen på Fritte

/
  • Sista kvällen på Fritte. Fritidsledaren Håkan Tomth, i tomteluva, omgiven av några de ungdomar som besökte gården denna sista kväll.
  • Håkan Tomth bjöd ungdomarna på pizza och läsk.
  • Alf Karlsson, till vänster, och Håkan Tomth fick presenter av ungdomarna och skålade i läsk, denna sista natt innan ungdomsgården stängdes.
  • En riktig tomte delade ut julklappar till Håkan Tomth och Alf Karlsson.

Eleverna bjöds på pizza och gav Håkan Tomth och Alf Karlsson presenter då Fritidsgården hade öppet sista kvällen innan den stängdes.

Annons

Mora Tidning har tidigare berättat om kommunens dåliga ekonomi och de nedskärningar som följer av detta. En av dessa nedskärningar är att alla tre fritidsgårdar i kommunen ska läggas ned.

Som vi också har berättat så ska fritidsgården öppnas igen, om "det finns behov" av den och om föräldrar bemannar den på kvällstid. Den lösningen tillkom efter de massiva protesterna mot nedläggningsbeslutet.

Fritte vid Älvdalsskolan har varit en populär mötesplats för många ungdomar både på skol- och fritid. På torsdagskvällen var sista kvällen om Fritte hade öppet.

Fritidsledaren Håkan Tomth bjöd alla ungdomar på pizza och läsk och stämningen var högljudd och trevlig.

Senare på kvällen, långt efter ordinarie stängningstid, överraskade ungdomarna med att ge Håkan Tomth och skolans vaktmästare Alf Karlsson julklappar och presenter.

Alf Karlsson har under många år varit inofficiell "kurator" och en stark förebild för många ungdomar.

Både Håkan Tomth och Alf Karlsson slutar nu sina tjänster vid Älvdalsskolan. Efter nyår börjar de arbeta vid kommunens boende för ensamkommande flyktingbarn, som öppnar då.

Mer läsning

Annons