Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekordmånga kom till julgransplundringen

/

Per Mats torg var proppat med barn och vuxna vid fredagskvällens julgransplundring.
– Det här måste vara rekord. Vi har aldrig tidigare behövt ha fyra ringar för att alla skulle få plats att dansa runt granen, säger Eva Nylander som svarar för sången vid julgransplundringen.

Annons

Alla förutsättningar fanns på plats för en lyckad julgransplundring. Termometern visade på nollgradigt. Visserligen blåste det lite snålt, men inte mer än att det var en riktigt trevlig vinterkväll.

Inledningsvis beklagade Eva Pettersson, Företagarna, att man i år fick dansa runt en betydligt mindre gran än tidigare år.

– Det här är en reservgran. Den stora blåste omkull under stormen Dagmar.

Nu hade inte storleken på granen någon inverkan på danslusten. Så gott som alla som kommit till Per Mats torg deltog i dansen. Inte minst när Brunnsbergstomtarna anlände. Sju hästar och skrindor anlände med tomtarna. Först deltog de i den vanliga dansen och som vanligt avslutade de med sin vilda dans till "Hej tomtegubbar".

Musikerna Rune Westlin, gitarr, och Tage Nyberg, dragspel, höll till inne i kommunhuset och höll i gång det hela med sin musik. När det var dags för utdelning av godispåsarna fick sponsorerna Coop Konsum och ICA Supermarket Olssons plocka fram ordentligt med påsar.

– Älvdalsungdomarna som hjälpte oss delade faktiskt ut 250 påsar. Om det var så många barn här, plus deras föräldrar, så gissar jag att årets julgransplundring lockade rekordpublik, säger Eva Nylander.

Mer läsning

Annons